Sluiten
huidverzorging mannen

Huidverzorging advies voor mannen

Veel mannen zorgen goed voor hun huid, maar heel veel mannen doen dat helemaal niet. Dit kan komen doordat ze geen make-up dragen en dus geen reden hebben om het te verwijderen; of het kan zijn dat ze zijn opgegroeid met het kijken naar hun vaders die zich scheren, hun tanden poetsen, hun haar kammen en de deur uit gaan.

Wat de oorzaak ook is, steeds meer mannen beginnen te beseffen dat ze hun huid beter kunnen verzorgen. Wij geven dit advies aan mannen van alle leeftijden, en misschien kan je partner of papa wel een duwtje in de goede richting gebruiken!

Wat betekent het voor een man om voor zijn huid te zorgen? Hoe ingewikkeld moet een huidverzorgingsroutine zijn?

In een notendop, de meeste mensen kunnen volstaan met reinigen, hydrateren en zonnebescherming. Dat zijn de drie meest krachtige dingen die je kunt doen om je huid er op zijn best uit te laten zien. Bijkomende stappen zoals scrubben, anti-aging serums of acnebehandelingen kunnen nuttig zijn, afhankelijk van iemands huidconditie, maar zijn niet strikt noodzakelijk. En als het je doel is om je vader voor zijn huid te laten zorgen, kun je het in het begin beter bij de basis houden!

Schoonmaken van de huid

De meeste mannen wassen hun gezicht, maar velen doen dat onder de douche en gebruiken hun gewone lichaamszeep. Hoewel dit niet verschrikkelijk is, is het niet de beste keuze voor je huid. De meeste lichaamszepen zijn vrij hard en hebben een sterke geur. Een betere keuze is een tube reinigingsmiddel die je in de douche kunt bewaren, en een tweede tube bij de wastafel. Een favoriet bij mannen die we gesproken hebben, is bv een niet-afstotende reiniger voor dagelijks gebruik, van Medik8.

De Essential CSA Kit voor mannen (◄ bestel het hier) heeft alles wat je nodig hebt om je huid gezond te houden en te laten stralen. Dagelijkse Vitamine C, een nachtcrème en een product om je huid ‘s avonds schoon te maken.

De Essential CSA Kit voor mannen. Een complete set huidverzorgingsproducten voor mannen.

Er zijn tal van mannen die van de verzorgingsproducten van Medik8 houden. Dat zijn zachte producten en de prijs is goed! Zo is er ook HYDRA8 B5 (◄ bestellink), om vocht in te brengen. Dit serum verzacht fijne lijntjes en rimpels. Het houdt de mannenhuid soepel, hersteld en gevoed.

Vocht inbrengen in de huid

Als de huid eenmaal schoon is, is de volgende stap het aanbrengen van een vocht inbrengende crème. Een goede vocht inbrengende crème helpt het huideigen vocht vast te houden, maar helpt ook te vervangen wat verloren is gegaan door de omgeving of door reiniging. De vocht inbrengende crème hoeft niet fancy te zijn, hij moet alleen effectief zijn, hydratatie leveren en helpen een barrière te vormen om vochtverlies te voorkomen. Iedereen zou twee keer per dag moeten hydrateren.

Er zijn tal van vochtinbrengende huidproducten. Zo is er natuurlijk verschil voor manen die veel buiten werken. Hun huid wordt blootgesteld aan hele hoge en soms hele lage temperaturen. Laat je in ieder geval goed voorlichten naar het juiste vochtinbrengde prouct.

Zonbescherming voor mannen

Het is de laatste stap voordat je de deur uitgaat, en iedereen heeft het nodig, elke dag. Maar gelukkig voor vaders die weinig tijd hebben, hoeft het geen onderdeel te zijn van zijn nachtroutine, alleen overdag.

Toch is het belangrijk dat je je elke 2 uur opnieuw insmeert met zonnecrème als je buiten bent (of autorijdt, bij het raam zit). Waarom is dat? Omdat er twee soorten UV-stralen zijn.

UVB-stralen zijn het sterkst wanneer er geen wolkendek is, en zijn de stralen die zonnebrand veroorzaken. Die wil iedereen vermijden!

Maar UVA-stralen, waarvan de meeste zelfs op bewolkte dagen de grond bereiken, zijn de stralen die fotoveroudering veroorzaken – kraaienpootjes rond de ogen, de donkere, ongelijkmatige vlekken op de huid.

Beide soorten UV-stralen kunnen tot huidkanker leiden, maar het goede nieuws is dat de effecten van beide soorten grotendeels kunnen worden vermeden door regelmatig gebruik van een breed spectrum zonnebrandcrème. Lees ook ons blog over het belang van SPF bij het voorkomen van huidkanker.

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat we Brush On Block Mineral Powder Sunscreen aanbevelen voor dagelijks gebruik door mannen van alle leeftijden.

Het breedspectrum SPF 30 poeder is gemakkelijk aan te brengen en opnieuw aan te brengen, en houdt ook de handen schoon en droog… geen glibberige, vettige handen meer die papa’s golf-, tennis-, vis- of fietsgrip in de war sturen! Het borsteltje is klein en gemakkelijk mee te nemen in een zak of rugzak, waardoor het ideaal is voor wandelen of backpacken zonder veel gewicht of bulk toe te voegen. En ja, minerale poeders kunnen waterbestendig zijn! Brush On Block heeft de hoogste waterbestendigheid die de FDA erkent, maar liefst tachtig minuten: en dat voor nog geen €50!

Nog beter, Brush On Block kan je vaker gebruiken, dus je hoeft niet telkens een nieuwe borstel te kopen als je borstel op is. Probeer in plaats daarvan het milieuvriendelijk opnieuw te vullen.

En tot slot, voor bescherming van het hele lichaam is Brush On Block Mineral Sunscreen Lotion SPF 30 een snellere manier om zonnecrème op grote delen van het lichaam aan te brengen. Deze formule met enkel zink heeft een minimaal huidblekend effect, maar biedt alle bescherming van onze poederformule.

Terug naar overzicht