Sluiten

Hoe belangrijk is zonnebrand in het voorjaar en winter?

In het voorjaar en de winter dragen veel mensen minder vaak zonnebrand omdat ze denken dat de zon minder intens is en dat het risico op verbranding lager is. Maar het is juist belangrijk om te begrijpen waarom het dragen van zonnebrand nog steeds nodig is, ongeacht het seizoen.

Waarom zonnebrand nodig is in het voorjaar en winter

UVB-stralen zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken van zonnebrand en zijn het sterkst in de lente en zomer. Maar UVA-stralen, die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering en huidkanker, blijven het hele jaar door even intens. Ze kunnen zelfs door wolken en ramen heen gaan. Zelfs als je gezellig binnen zit of onder een deken van wolken buiten bent, is het dus essentieel om zonnebrand te dragen.

Het is vooral belangrijk om je gezicht en hoofd te beschermen omdat de meeste gevallen van huidkanker zich in deze gebieden voordoen. UV-stralen verminderen de productie van elastine en collageen, wat leidt tot veroudering van de huid. Zorg dat je de strijd tegen UV-stralen niet verliest en breng dagelijks zonnebrandcrème aan om je huid jong en gezond te houden.

Schadelijke UV-stralen in voorjaar

Zelfs als je niet buiten bent, kun je nog steeds worden blootgesteld aan schadelijke UV-stralen. UVA-stralen dringen door ramen en glas heen, dus zelfs als je binnen zit of in de auto rijdt, is het belangrijk om zonnebrandcrème te dragen.

Bescherming tegen huidveroudering en rimpels

In het voorjaar en winter kan de droge lucht zorgen voor een verhoogd risico op rimpels en fijne lijntjes. Regelmatig gebruik van goede zonnebrandcrème, zoals BrushonBlock dat is, kan helpen deze te voorkomen. Een Australisch onderzoek toonde aan dat mensen die dagelijks zonnebrandcrème gebruikten, 24% minder tekenen van veroudering hadden dan mensen die het minder regelmatig gebruikten.

Als je zonnebrandcrème wilt dragen zonder de uitdrogende effecten van traditionele crèmes, kies dan voor een mineraal poeder op basis van zinkoxide zoals Brush On Block Mineral Powder Sunscreen. Kies hieronder jouw favoriete product.

Deze bovenstaande producten bieden zachte bescherming en bevatten oliën om de huid gehydrateerd te houden.

UV-straling neemt geen pauze in de lente en winter, en dat zou jij ook niet moeten doen. Gebruik Brush On Block elke dag om uw huid het hele jaar door te beschermen.

Conclusie

Het dragen van zonnebrandcrème is het hele jaar door belangrijk, niet alleen in de zomer. UVA-stralen, die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering en huidkanker, blijven het hele jaar door even intens, ongeacht het seizoen. Blijf smeren met een product met een hoge SPF-waarde om huidkanker te voorkomen. Het is essentieel om dagelijks zonnebrandcrème te dragen om je huid gezond en jong te houden, zowel binnen als buiten.

Veelgestelde vragen over het gebruik van zonnebrand in het voorjaar en de winter

MOET IK ZONNEBRANDCRÈME GEBRUIKEN IN DE WINTER?

Ja, het is erg belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken als de zon schijnt, zelfs in de winter. Hoewel de zon minder fel lijkt, kan de huid nog steeds beschadigen door de UV-stralen die door de wolken heen komen.

MOET IK IN HET VOORJAAR EEN HOGERE SPF GEBRUIKEN?

Ja, het wordt aanbevolen om in het voorjaar een hogere SPF te gebruiken dan in de winter. Dit komt omdat de zon sterker wordt naarmate het seizoen vordert en de huid meer blootgesteld wordt aan de zon.

HOE VAAK MOET IK ZONNEBRANDCRÈME OPNIEUW AANBRENGEN?

Het wordt aanbevolen om zonnebrandcrème om de twee uur opnieuw aan te brengen, vooral als u in de zon blijft of als u transpireert of zwemt.

Terug naar overzicht