Sluiten
lippen verzorgen in winter

Lippen verzorgen in de winter

De koudste tijd van het jaar komt er weer aan, waardoor iedereen weer last gaat krijgen van droge lippen. Dat blijft ontzettend vervelend, maar er zijn wel veel producten die je lippen goed kunnen verzorgen in de koude wintermaanden!

Dat is hartstikke handig, aangezien droge lippen vervelend zijn, maar lippen die gaan barsten en bloeden nog veel vervelender zijn. Maar welke producten kunnen hier nou precies tegen helpen?

Lippen goed verzorgen in winter

Het is belangrijk om de lippen direct goed te gaan verzorgen wanneer er droogheid op de lippen ontstaat. De kans op barsten en scheuren worden namelijk anders alsmaar groter en dat is wel het laatste wat je wil!

Het is zinvol om de lippen goed vet te houden. Dat kan bijvoorbeeld door het aanschaffen van lippenbalsem, waarvan er heel veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Aangeraden wordt een balsem met natuurlijke oliën. 

Dat zou je ook al uit voorzorg kunnen gebruiken als we het gure weer naderen, aangezien het er ook voor zorgt dat droge lippen voorkomen worden. Een andere goede mogelijkheid is het veelvuldig gebruiken van lipgloss. Tegenwoordig zijn er veel verschillende lipglosses te koop!

Lipolien voor je lippen

Gelukkig zijn er diverse soorten lipglosses en lippenbalsems te verkrijgen, waardoor je zelf een product kan kiezen waarvan je zeker weet dat het goed bij je past. Daarnaast zijn er ook nog eens veel andere mogelijkheden die goed van pas kunnen komen om lippen te verzorgen. Zo wordt het scrubben van de lippen ook aangeraden. Een lippenscrub zorgt ervoor dat je lippen weer zacht en glad worden, waardoor het een uitstekend middel is tegen schilferige lippen!

Wat zijn nog meer handige trucs tegen droge lippen?

Naast het gebruiken van lipglosses en lippenbalsem zijn er nog genoeg andere dingen die je kunt doen tegen het ontstaan van droge lippen. Een van de dingen die je ter bevordering van het herstel kunt doen is genoeg water drinken. Wanneer je weinig drinkt krijgt je namelijk ook al heel snel droge lippen.

Wanneer je lip is gebarsten, is het handig om overdag zoveel mogelijk door je neus te ademen, in plaats van dat je dat door je mond doet. Neem deze tips mee naar de winterperiode, waardoor jij ervoor kan zorgen dat je in die koude tijd geen last hebt van ruwe lippen!

Terug naar overzicht