Sluiten
droge lippen verzorgen

Lippen verzorgen, bescherm en verzorg ze goed

Droge lippen, gesprongen lippen en door de zon verbrande lippen zijn de meest voorkomende lipverzorgingsproblemen. Interessant is dat het ene probleem de andere twee veroorzaken. Lees in dit artikel hoe je je lippen goed kunt verzorgen.

Bescherm je lippen tegen de zon om droge en gesprongen lippen te voorkomen met de tips hieronder om je lippen in goede conditie te houden.

Wat doen bij droge lippen?

Droge lippen zijn erg oncomfortabel en zonder aandacht kunnen ze barsten en zelfs bloeden. Over het algemeen zullen de lippen droog worden door het weer en de omgeving. 

Als je in een droge omgeving leeft, heb je waarschijnlijk regelmatig last van droge lippen. Zo snel als de lippen uitdrogen kunnen ze ook genezen, dus een beetje aandacht eraan besteden en klaar is Kees! Kies daarvoor bij voorkeur een ongeparfumeerde lippenbalsem of een vettige zalf.

Wat doen bij gescheurde lippen? 

Schrale lippen zijn ongemakkelijk en lelijk. Gesprongen lippen hebben vaak rafelige stukjes droge huid die moeten worden verwijderd voordat de hydratatie en genezing kan beginnen. Naast voldoende water drinken ben je geholpen met een goede lipscrub of invetten met een krachtige lippenbalsem.

Oplossing tegen door zon verbrande lippen

Je bent je er misschien niet eens van bewust dat je lippen verbrand zijn door de zon, want de twee meest voorkomende symptomen zijn immers droge en gesprongen lippen. 

Toch kunnen de droogheid of kloven ook veroorzaakt zijn door blootstelling aan de zon. In de zomer is dit zelfs waarschijnlijk. Door de zon verbrande lippen kunnen ook prikken en pijnlijk zijn, afhankelijk van de ernst.

Om nog meer infecties aan de lippen te voorkomen (of zo’n lelijke koortslip), kun je het best antiseptische doekjes gebruiken in combinatie met een pijnverzachtende gel met aloë-vera.

De meest gebruikte lipverzorgingsproducten van A-merk Brush on Block


● Lipolie;
Afhankelijk van je lipconditie kan de minerale lipolie, de zogeheten lipglosses, van Brush on Block wonderen verrichten, door de uitgekiende combinatie van antioxidanten en mineralen.

● Lippenbalsem;
Een lippenbalsem is in feite gewoon een wasachtige substantie die meestal wordt geleverd in een oprolbare tube of kleine pot. Het bevat vaak bijenwas, carnaubawas, lanoline, paraffine of petrolatum. Brush on Block heeft gewone lippenbalsems, hydraterende lippenbalsems en getinte lippenbalsems.

● Lippenscrub;
Overweeg een zachte scrub om jezelf te ontdoen van droge, schilferige, gesprongen lippen. Door te scrubben kan elk product dat je op je lippen aanbrengt effectiever werken en er beter uitzien. Zeker in de herfst en winter, als je lippen het meest toe zullen zijn aan een goede lippen scrub. 

Terug naar overzicht