Sluiten
wat is spf

Wat is SPF en en wat doet het?

De afkorting SPF staat voor Sun Protection Factor: de waarde waarmee de hoeveelheid UVB-stralen wordt opgenomen door de huid of juist gereflecteerd.

UV B-stralen, afkomstig van de zon, zijn schadelijk voor onze huid en kunnen zelfs huidkanker veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat we huidverzorgingsproducten gebruiken met een SPF. In de meeste dagcrèmes zit tegenwoordig al standaard een SPF 15 bescherming.

Tegen UV B is nauwelijks bescherming en deze laten we hier dan ook buiten beschouwing.

Welke factor moet ik kiezen?

Voor de meeste mensen in Nederland of Vlaanderen biedt op een gewone dag factor 15 voldoende bescherming voor de huid. 

Ben je van plan op een zomerse dag lekker naar het strand te gaan? 

Zorg dan dat je minimaal factor 30 gebruikt, want de mate van straling van de zon kan heel hoog zijn. 

Kleine kinderen en mensen met een huid die snel verbrandt kunnen het beste een zeer hoge bescherming gebruiken: factor 50.

Handige weetjes voor je huid als de zon schijnt!

Belangrijk voor iedereen is dat je je elke twee uur opnieuw insmeert. Alleen dan blijft de zonnebescherming haar werk optimaal doen. Eén maal insmeren voor de hele dag is niet voldoende, zegt ook deze bron.

Ook waterproof zonneproducten kun je het beste na een frisse duik meteen weer opnieuw aanbrengen. Een nadeel van de meeste zonbeschermingsproducten is dat ze plakken en dat voelt vaak erg ongemakkelijk.

De zonbescherming van Brush on Block in poedervorm

Bijsmeren en -sprayen vinden we dus maar niets. Alleen biedt één keer smeren of sprayen dus niet genoeg bescherming voor langere tijd. 

De oplossing hiervoor is een gezichtsbrush met ingebouwde poeder die een hoge SPF-factor bevat. Deze zonbeschermer bevat alleen natuurlijke ingrediënten zoals mineralen. Daarnaast is het niét schadelijk voor je huid.

Heel fijn is dat het zo heerlijk licht voelt op de huid, in tegenstelling tot al die andere producten. Deze brush matteert namelijk in plaats van dat je huid gaat glimmen. Ook is het niet alleen bruikbaar voor je gezicht, je armen of hals kun je er ook mee insmeren.

De zonbescherming van Brush on Block is dankzij het handzame formaat makkelijk mee te nemen in je handtas, of natuurlijk in de strandtas!

Terug naar overzicht