Sluiten
winter huid

Het verzorgen van uw huid in de winter

In de wintermaanden is de lucht vaak droog en koud. Dit heeft zo zijn effecten op uw huid. Door de droge lucht wordt je huid in de winter ook droger, soms zelfs schilferig en kan gaan jeuken. 

Dit verschijnsel heet xerosis, ofwel droge huid. Gelukkig zijn er aantal dingen die je kan doen om een droge huid zo veel mogelijk te voorkomen. Hieronder tref je een aantal nuttige tips.

5 tips voorkomen droge winterhuid

  • Douche met lauwwarm water. Heet water verwijdert namelijk de natuurlijke vetten van uw huid en juist die vetten helpen je te beschermen.
  • Plaats een bevochtiger in je huis. Deze maakt de schadelijke droge lucht vochtiger. Want ook binnenshuis is de lucht door de verwarming een stuk droger dan in de andere seizoenen.
  • Wees voorzichtig met het scrubben van de huid. Een gescrubde huid zorgt dat verzorgende producten beter worden opgenomen door de huid, maar doe het alleen met een zacht washandje.
  • Breng de moisturizer direct na het baden aan wanneer je huid nog een beetje vochtig is.
  • Zorg dat je geen gewone zeep gebruikt bij het wassen. Zeep verwijdert immers ook de natuurlijke vetten van uw huid. Gebruik liever een doucheolie.
huid in winter

Welke huidverzorgingsproducten kun je het beste gebruiken in de winter?

Producten met antioxidanten, natuurlijke mineralen en plantaardige oliën, zoals die van Brush on Block, helpen uw huid goed verzorgd de winter door. Voorbeelden van deze oliën zijn: arganolie, kokosolie, hennepzaadolie en jojoba-olie. 

Als het gaat om dit soort huidverzorgingsproducten werken dermatologen en andere huidspecialisten vaak met een merk als Brush on Block.

Huid in de winter

De genoemde oliën hebben hydraterende en verzorgende eigenschappen, zodat droogheid, irritatie, jeuk, een schilferende huid en roodheid kunnen worden voorkomen. Deze vind je onder andere terug in onze gezichtscrème, gezichtsolie, huidolie, serums, bodylotion, lippenbalsem en speciale gezichtskwasten. Gebruik deze producten dagelijks voor het beste resultaat en je gaat een onbezorgde en heerlijke winter tegemoet!

Wil je nog meer informatie over uw huid in de winter? Raadpleeg dan de website van huidnederland.nl of bekijk dit vlog van Mascha.

Terug naar overzicht